Gündem

Antalya Havalimanı’nda İş Yavaşlatma Krize Yol Açtı

Antalya Havalimanı'nda İş Yavaşlatma Krize Yol Açtı

Antalya Havalimanında İş Yavaşlatma Eylemi! Uçuş Trafiği Yarı Yarıya Azaldı

Antalya Havalimanında zam talpeleri karşılık bulmayan hava kontrolör personelleri iş yavaşlatma eylemine başladı. Yaşanan gelişme sonrasında Turizmcilerden acil müdahale çağrısı gelirken, iş yavaşlatma eyleminin 10 gün daha süreceği öğrenildi.

Antalya Havalimanı’nda Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü (DHMİ) işletmelerinde çalışan personelin zam talebi nedeniyle başlattığı iş yavaşlatma eylemi, turizm sektöründe krize neden oldu. Turizmciler, durumu turizme yapılan en büyük kötülük olarak yorumlarken, acil müdahale çağrısında bulundu. Sendika yetkilileri ise geri adım atmayacaklarını belirtti.


Krize 10 Gün Daha Devam Kararı

DHMİ işletmelerinde çalışan personel, istedikleri zam talebinin kabul edilmemesi üzerine iş yavaşlatma eylemi kararı aldı. Sendika Yönetim Kurulu tarafından 20-30 Haziran 2024 tarihleri arasında inisiyatif almadan çalışma faaliyetinin (İAÇ) icra edilmesi kararlaştırıldı. Bu kararın 10 gün daha devam edeceği öğrenildi.

Antalya Havalimanı’nda işçilerin aldığı bu karar, Türkiye’nin en yoğun üçüncü, Avrupa’nın ise en yoğun 14’üncü havalimanında krize yol açtı. Saatte 90 iniş kalkış kapasitesine sahip olan havalimanında saatte sadece 38 iniş kalkış yapılabileceği belirtildi.