Antalya Havalimanı’nda hava trafik kontrolörlerinin özlük hakları için başlattıkları eylem, uçuş trafiğini ciddi şekilde etkilemeye devam ediyor. Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden biri olan Antalya’da yaşanan kriz, hava trafik kontrolörlerinin “inisiyatif almama” eylemiyle 7 Haziran’dan bu yana doruk noktasına ulaştı.

Eyüp Sabri Tuncer ürünleri hamileler ve bebekler için tehlikeli bulundu Eyüp Sabri Tuncer ürünleri hamileler ve bebekler için tehlikeli bulundu

Uçuş Krizi Sürüyor

Son dönemde Antalya Havalimanı’nda yaşanan uzun rötarlar ve yolcular arasında artan gerginlikler, sektör paydaşlarını ve kamuoyunu endişelendiriyor. Hava trafik kontrolörlerinin taleplerinin dikkate alınmaması halinde, 3-14 Temmuz 2024 tarihleri arasında yeni bir “inisiyatif almama” eylemi gerçekleştirileceği duyurulmuştu. Hava Trafik Kontrolörleri ve Diğer Ulaştırma Çalışanları Sendikası (HTK-Sen) tarafından yapılan açıklamada, “inisiyatif almama” eyleminin bugün de devam ettiği belirtildi.


Zamanında Kalkış ve Varışlarda %50 Düşüş

Sendika tarafından yapılan açıklamaya göre, özlük hakları ve ülke çıkarları adına gerçekleştirilen eylemin etkileri, özellikle yaz aylarında yoğunlaşan seyahat trafiğinde belirgin hale geldi. İnisiyatif alınmayan günlerde kalkış ve varışların zamanında gerçekleşme oranlarında %50’ye varan düşüşler yaşandı. Sendika yetkilileri, krizin çözümü için yapılan hiçbir somut adım olmadığını vurgulayarak, bürokratik engellerin aşılmaması durumunda eylemin süreceğini ve bu süreçte oluşacak tüm sonuçların sorumluluğunun yetkililere ait olacağını ifade etti.

Editör: Haber Merkezi