Asayiş

Antalya Genelinde 4 Bin Polisle ‘Huzur Akdeniz’ Uygulaması Gerçekleştirildi

Turizm sezonun açılması ile birlikte Antalya kent merkezinde ve 19 ilçesinde, 50’si motorize 250 ekiple toplam 4 bin polisin katıldığı, hava ve deniz destekli ‘Huzur Akdeniz’ uygulaması gerçekleştirildi.

Turizm sezonun açılması ile birlikte Antalya kent merkezinde ve 19 ilçesinde, 50’si motorize 250 ekiple toplam 4 bin polisin katıldığı, hava ve deniz destekli ‘Huzur Akdeniz’ uygulaması gerçekleştirildi.

Antalya İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından önceki akşam saat 22.00’de kent merkezi ve 19 ilçede eşzamanlı ‘Huzur Akdeniz’ uygulaması gerçekleştirdi. İl genelinde 50’si motorize 250 ekip toplam 4 bin polisin katıldığı uygulamaya, 658 kilometrelik sahil bandı genelinde deniz polisi botlarla, polis helikopterleri ise havadan destek sağladı. Trafik denetimlerinde ise emniyet tarafından belirlene 100 kritik noktada 170 ekip ve 300 personel görev yaptı. Gerçekleştirilen uygulama, vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılanırken, narkotik, trafik, asayiş, terör ve diğer birimlere bağlı polis ekipleri ise şüpheli şahıslara yönelik denetim, kimlik sorgulaması, üst arama, işyerlerinde denetimler gerçekleştirdi.


“Var Olan İstikrarı ve Güven Ortamını Sahaya Yansıtmak İstiyoruz”

Gerçekleştirilen uygulamanın kent merkezindeki kısmında, İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik de katıldı. Çevik, Kaleiçi’ndeki esnafı ziyaret edip, yerli ve yabancı turistlerle sohbet etti. Uyğulama hakkında basın mensuplarına bilgiler paylaşan Çevik, Antalya’nın dünyanın en güzel ve en güvenli kenti olduğuna dikkati çekerek, “Bundan yola çıkarak, var olan istikrar ve güven ortamının devamını sağlamak ve bunu da sahaya yansıtmak istiyoruz. Vatandaşa memnuniyetini hissettirmek yerli, yabancı misafirlerimize daha güvenli ve huzur ortamı içerisinde kendilerini hissettirmek için en yüksek seviyede tüm imkânlarımızı kullanarak denetimlerimizi gerçekleştiriyoruz” dedi.



“Vatandaşın Devlete Olan İnancını Arttırmak İstiyoruz”

Birinci hedeflerinin sahaya hakim olmak olduğunu vurgulayan Çevik, “Devletin gücünü vatandaşa yansıtmak. Vatandaşın devlete olan inancını bu noktada arttırmak istiyoruz. Suç ve suçluyla mücadelede kararlıyız. İlimizde suç örgütleri falan kalmadı Allah’a çok şükür. Sezon açıldı ve eğlence sektörleri başladı. Yerli yabancı herkes geliyor artık. Dolayısıyla vatandaşımızın huzur içerisinde burada tatilini geçirmesi için elimizden gelen her türlü gayreti gösteriyoruz” diye konuştu.