Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ), teknoloji ve geleceğe yatırımlarını son yıllarda hızlandırırken geçtiğimiz ay Rektör Prof. Dr. Kenan Ahmet Türkdoğan’ın girişimleri sonucu kurulan Alanya TEKMER’in ilk tanıtım toplantısı yapıldı. KOSGEB, ALKÜ, ALTSO ve Alanya TEKMER tarafından ALTSO Konferans Salonu’nda düzenlenen tanıtım toplantısına KOSGEB Antalya İl Müdürü Dr. İbrahim Uğur Erkış, ALKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Oğuz Karahan, ALKÜ Rafet Kayış Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erhan Cengiz, Alanya TEKMER Müdürü Doç. Dr. Bertan Beylergil, akademisyenler ve sektör temsilcileri katıldı. Toplantı öncesinde ise ALKÜ Endüstri Mühendisliği Topluluğu tarafından “KOSGEB’in Gençler için Girişimcilik ve İstihdam Destekleri” konferansı düzenlendi. ALKÜ Eğitim Fakültesi Başöğretmen Atatürk Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinlikte KOSGEB Antalya İl Müdürü Dr. İbrahim Uğur Erkış, KOSGEB destekleri hakkında detaylı bilgi verdi. Konferans soru-cevap sonrası sona erdi.
REKTÖR YARDIMCISI PROF. DR. KARAHAN: “HEP BİRLİKTE DAHA İLERİYE GÖTÜRECEĞİZ”
Geçtiğimiz Ekim ayında ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Kenan Ahmet Türkdoğan’ın girişimleri sonucu teknoloji ekosistemini güçlendirip yenilikçi projelerin hayata geçirilmesine imkân sağlayacak Alanya TEKMER, Kestel Yerleşkesinde kurulmuştu. Alanya TEKMER’in kurulması ALKÜ ve Alanya için büyük bir heyecan oluştururken ilgili kurumlar tarafından programlarlar yapılmaya başlandı. Alanya TEKMER Tanıtım Toplantısı’nda konuşan ALKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Oğuz Karahan, “Üniversite olarak temel amacımız ülkeye en faydalı bireyleri yetiştirmektir. Sadece eğitim, bir üniversitenin varoluş amacı olamaz. Üniversiteler; ülkesine, bilim camiasına ve şehrin dinamiklerine yön vermek, uymak zorundadır. Üniversitelerdeki TEKMER’ler, TEKNOPARK’lar şehrin dinamiklerine katkı sağlamak için üniversitelerin olmazsa olmazıdır. Üniversite-endüstri iş birliği de bunun temelini oluşturuyor. KOSGEB desteğiyle TEKMER’i burada kurmak, yarının girişimcilerine yön vermek hatta girişimcilerin paydaşı olarak bizler de bu oluşumun içinde olmaktan mutluyuz. İlk adımlarını attığımız bu oluşumun, şehrin üretimine destek sağlayıp yarının Alanya’sına katkıda bulunması bizler için ümit verici. Alanya TEKMER, ilerleyen günlerinde uluslararası katılımcılarla yapılacak girişimlerle daha da zenginleşecektir. Alanya TEKMER’i hep birlikte daha ileriye götüreceğimize yürekten inanıyorum. Alanya TEKMER’in kurulmasında başta Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Kenan Ahmet Türkdoğan’a, KOSGEB ve ALTSO yetkililerine, emeği geçen herkese teşekkür ederim. Bilim camiasına ve şehrimize hayırlı olsun.” dedi.
MÜDÜR ERKIŞ: “ALANYA TEKMER’İ YÜKSELTECEĞİZ”
İbrahim Uğur Erkış, konuşmasında uzun bir sürecin sonunda Alanya TEKMER’in 17 Ekim tarihi itibarıyla kurulduğunu hatırlattı. İlk tanıtım toplantısının yapılmasından gurur duyduğunu söyleyen Erkış, “Alanya TEKMER’in ilçede kurulmasıyla Türkiye’de bir ilk de gerçekleşmiş oldu. Alanya’nın üniversite-sanayi iş birliği sağlayacağına yürekten inanıyorum. Bunun daha da gelişmesi için hep birlikte daha ciddi adımlar atmamız gerekiyor. Alanya TEKMER ile ilgili çok güzel olgular paylaşacağız. Büyükşehirlerde ve Türkiye’nin bazı şehirlerinde TEKMER’ler kurulmuş. Özellikle büyükşehirlerde TEKMER kültürü oluşmuş ve sistem güzel işliyor. TEKMER’lerin yoğun kullanıldığı yerlerde hem üniversite hem de şehir bu oluşumdan ayrı ayrı faydalanabiliyor. Alanya’mızda da kurulan TEKMER’in başarılı olmasında hepimizin büyük sorumlulukları olacak. Şahıs olmaktan ziyade grup olarak tümümüz bu sürecin bir parçasıyız. El birliği ile bu yükü başarılı şekilde kaldıracağız. Alanya TEKMER, şehrimize hayırlı olsun.” dedi. Alanya TEKMER Müdürü Doç. Dr. Bertan Beylergil, 1,5 yıl gibi bir sürede TEKMER’in kurulduğunu dile getirdi. Beylergil, “Alanya TEKMER’in kurulmasında Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Kenan Ahmet Türkdoğan ve emeği geçen herkese teşekkür ederim.” dedi. Müdür Beylergil daha sonra Alanya TEKMER’in kurulumu ve işleyişi hakkında sunum yaptı. Sunumun ardından soru-cevap sonrası program sona erdi.