Spor

Alanyaspor ve Hatayspor'dan Golsüz Beraberlik: Puanlar Paylaşıldı

Trendyol Süper Lig'in 5. haftasında Corendon Alanyaspor, sahasında karşılaştığı Hatayspor ile 0-0 berabere kaldı.

Milli aranın ardından Trendyol Süper Lig'in 5. haftasında Corendon Alanyaspor, GAİN Park Stadyumu'nda Atakaş Hatayspor'u konuk etti. İki takımın da pozisyon bulmakta zorlandığı mücadele, 0-0’lık eşitlikle sona erdi ve takımlar sahadan birer puanla ayrıldı.

Pozisyonsuz İlk Yarı

İlk yarıda iki takım da net fırsatlar yakalamakta güçlük çekti. Orta saha mücadelesi şeklinde geçen devrede gol sesi çıkmazken, 0-0’lık beraberlikle soyunma odasına gidildi. Özellikle Alanyaspor, topa sahip olmasına rağmen rakip kalede tehlike yaratmakta yetersiz kaldı.

İkinci Yarıda da Gol Yok

İkinci yarıda da benzer bir tablo hakimdi. Alanyaspor, oyuna sonradan giren oyuncularıyla rakip kalede etkili olmaya çalışsa da gol yollarında başarılı olamadı. Hatayspor ise daha çok kontra ataklarla şans aradı. Maçın en önemli fırsatlarından biri 29. dakikada Hataysporlu Calvo’nun direkten dönen şutuydu. 75. dakikada Alanyasporlu Lima, yakın mesafeden yararlanamazken, ev sahibi ekip 88. dakikada gole çok yaklaştı ancak sonuç değişmedi.

Bu sonuçla Alanyaspor puanını 3’e çıkarırken, Hatayspor 2 puanla ligde yoluna devam etti.

Maçın Öne Çıkan Anları

  • 29. dakika: Calvo’nun direk dibinden kaçırdığı pozisyon.
  • 75. dakika: Yakın mesafeden Lima'nın yararlanamadığı fırsat.
  • 88. dakika: Alanyaspor, ev sahibi olarak gole çok yaklaştı

Stat: GAİN Park
Hakemler: Ozan Ergün, Süleyman Özay, Ogün Kamacı

Corendon Alanyaspor: Ertuğrul Taşkıran, Hadergjonaj, Lima, Aliti, Balkovec, Richard, Makouta (Dk. 79 Janvier), Augusto (Dk. 71 Christian), Efecan Karaca (Dk. 61 Serdar Dursun), Yusuf Özdemir (Dk. 79 Lopes), Hwang (Dk. 61 Cordova)

Atakaş Hatayspor: Erce Kardeşler, Kamil Ahmet Çörekçi, Calvo, Kilama, Cemali Sertel (Dk. 87 Cengiz Demir), Görkem Sağlam, Massanga, Diack, Rivas (Dk. 87 Bamgboye), Fernandes (Dk. 77 Boutobba), Strandberg (Dk. 59 Aboubakar)

Sarı kartlar: Dk. 20 Balkovec, Dk. 28 Makouta, Dk. 38 Lima (Corendon Alanyaspor), Dk. 75 Massanga (Atakaş Hatayspor)