Alanya Haberleri

Alanya’nın Markası Babaoğlu Zeytin Yağı Fabrikası Sezonu Açtı

Alanya Konaklıya bağlı emişbeleni mahallesinde faaliyet gösteren Babaoğlu zeytinyağı fabrikası, tüm hazırlıklarını tamamlayarak yeni hasat döneminde sezonu açtı.

Konuyla ilgili DİGİ-ZTV mikrofonlarına açıklamalarda bulunan Babaoğlu zeytinyağı yönetim kurulu başkanı Nurettin Babaoğlu, son sistem teknolojik makinalarla el değmeden soğuk ve sıcak sıkımlar yaparak has zeytin yağını elde ettiklerini ve hasat zamanın gelmesiyle birlikte vatandaşların taleplerinin artmaya başladığını dile getirerek şunları kaydetti;

‘’ Yağlık olarak değerlendireceğimiz zeytinlerimizin yağ çıkartmaya hazır olduğunu nasıl anlayacağıma gelince, ağacımızda hiç yeşil zeytin kalmadı ve sertliğini kaybederek el ile sıktığımızda eti ve çekirdeği kolayca ayrılıp, sap çukurundan suyu çıkıyorsa , yağ oranı en yüksek seviyeye çıkmış ve zeytinlerimiz sıkıma hazır demektir. Zeytinlerimizi olgunlaşmadan hasat etmeyiniz. Hasattan sonra zeytinleri asla bekletmeyin. Teknolojinin katkılarıyla değerleri müşterilerimizin her konudaki sorunlarını gidermek ve destek olmak için durmaksızın çalışıyoruz çünkü biz işimizi önemsiyoruz” diye konuştu.