Ticaret Bakanlığı'nın Kararı

Ticaret Bakanlığı, sektör paydaşlarından gelen talepler doğrultusunda berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftanın bir günü kapalı olmasına karar verdi. Bu uygulama, 1 Temmuz itibarıyla yürürlüğe girdi. Valilikler, belirlenen günlerde kapalı olmayan işletmelere idari yaptırım uygulayacak.

Ekran Görüntüsü 2024 07 15 121553

Kitapseverler Gemlik Kitap Limanı’na akın etti Kitapseverler Gemlik Kitap Limanı’na akın etti

Esnaf ve Müşterilerin Tepkisi

Berber, kuaför ve müşteriler pazar günü tatil kararını değerlendirdi. Bazı esnaf, "Nöbetçi kuaför sistemine geçebiliriz" derken, bazı müşteriler ise "Herkes çalışırken düğün mü yapayım, evladımın en özel günü için hazırlanamayacak mıyım?" diyerek karara tepki gösterdi.

Esnafların Görüşleri

Alanya’da faaliyet gösteren Kuaför Bahattin Namlıoğlu Haberibizde.com’ a özel yaptığı açıklamada,  "Bu kararı destekliyorum. Cumartesi günleri daha yoğun oluyoruz. Pazar günü izin yapılması doğru bir karar. Pandemi döneminde bunun örneğini yaşamıştık. Pazar günü düğünü olanlar için belediyeden izin alırız ve gelinin saçını yaptıktan sonra tekrar kapatırız. Pazar düğünleri için nöbetçi kuaförler olabilir."diyerek alınan kararı desteklediğini dile getirdi.

Ekran Görüntüsü 2024 07 15 121615

Alınan yaska kararını destekleyenler olduğu kadar eleştirenlerde var. Konuyla ilgili eleştrilerini dile getiren ve Alanya’da 12 yıldır Bayan Kuaförü olan Gökşen Demir ise yaptığı açıklamada, "Bu karar yerinde bir karar değil. Pazar günü en yoğun günümüz. Hafta içi çalışan müşterilerimiz hafta sonunu, özellikle pazarı tercih ediyor. Pazar günü düğün, nişan, kına gibi randevularımız oluyor. Zaten yoğunuz, bir de izin işleriyle uğraşmayalım."

Ekran Görüntüsü 2024 07 15 121732

Ticaret Bakanlığı'nın kararı, farklı görüşlere ve önerilere yol açarken, nöbetçi kuaför sisteminin uygulanıp uygulanmayacağı merakla bekleniyor.

Editör: Selçuk Soydan