Alanya'da 80 Yaşındaki Yaşlı Adam Resmen Ölüme Terk Edildi Alanya'da 80 Yaşındaki Yaşlı Adam Resmen Ölüme Terk Edildi

Borçlarını Ödeyemeyenler İcralık Oldu

Alanya İcra Dairesi'nin, Kestel Mahallesi’nde bulunan 120 odalı bir otelin yarı hissesini 70 milyon lira muhammen bedelle satışa çıkarması dikkat çekti. Ancak ilçede icralar sadece otelle sınırlı değil. Ekonomik kriz, enflasyon, maliyetlerin ve girdi fiyatlarının artması, inşaat, emlak ve turizm sektörlerindeki durağanlık nedeniyle birçok kişi borcunu ödeyemez hale geldi. Sonuç olarak birçok taşınmaz ve araç icraya verildi.

Ekran Görüntüsü 2024 08 19 095223

Ekonomik Kriz Alanya’yı Vurdu

Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik, Ağustos ayı Olağanüstü Meclis Toplantısı’nda belediyenin icralık olduğunu belirterek, meclisten 40 milyon TL borçlanma ve 58 adet taşınmazın ipotek verilmesi konusunda yetki aldı. Ancak sadece belediye değil, birçok iş insanı ve vatandaş da borçlarından dolayı mülklerini kaybetme riskiyle karşı karşıya kaldı.

Ekran Görüntüsü 2024 08 19 095303

Tarlaların Fiyatı Otelleri Geçti

Alanya İcra Dairesi ve Sulh Hukuk Mahkemesi Satış Müdürlüğü tarafından satışa çıkarılan mülkler arasında otel hissesi, daire, arsa, tarla, kamyonet ve cip bulunuyor.  İcardan satışa çıkartılan mülklerin Satış işlemleri önümüzdeki hafta başlayacak ve Aralık ayına kadar sürecek.  Öte yandan Alanya İcra Dairesi tarafından şu ana kadar 44 taşınmazın icradan satılacağı duyuruldu ve bu sayının artması bekleniyor. Mülklerin toplam satış bedeli ise 465 milyon 132 bin TL’yi buluyor.

 

Editör: Selçuk Soydan