5 Nisanda göreve gelir gelmez kaçak yapılar, ruhsatsız işyerleri ve Belediyenin mali borçları gibi bir çok konuda çalışmalar yapan Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik, düzenlediği basın toplantısında, şuana kadar 2.500 işletmenin denetlendiğini ve bunların %35’nin ruhsatsız olduğunu tespit ettiklerini açıkladı.

‘’ Yarım Saat, Kırk Beş Dakika Bir Yeni Ruhsat İmzalıyorum’’

Başkan Özçelik açıklamasında şunları kaydetti: ‘’Mücadelemiz kesintisiz devam edecek. Geçen haftalarda konuşmuştuk. tüm Alanya’da ruhsat denetimlerimiz başlanmış başlandı demiştik. Dün akşam itibariyle yaklaşık 2.500  işyerimizde denetleme yapıldı ve bunlara birinci etapta hiç ceza yazılmadı. Hepsine sadece tespit varakası düzenlendi ve şu anki ruhsatsız işyeri oranımız %35. Şunu da söyleyeyim, insanlarımız gayet hüsniyet sahibi ve son günlerde yarım saat, kırk beş dakika bir yeni ruhsat imzalıyorum’’ diye konuştu.

‘’ Ruhsatınızı Almadınız Deyip Ceza Yazmıyoruz, Onları Destekleyerek Yeni Sürelerde Veriyoruz’’

İsli Demlik Sohbetlerinde Tokat-Sivas buluşması İsli Demlik Sohbetlerinde Tokat-Sivas buluşması

Özçelik açıklamasının devamında, ruhsatsız işyeri sahiplerinin teker teker belediyeye gelerek ruhsat başvurusu yaptıklarını dile getirerek; ‘’Sağ olsunlar ruhsatlarını almaya geliyorlar. Gelsinler de ruhsatlarını alsınlar. Hatta şunu da yapıyoruz, İnsanlar gelmiş dilekçesini vermişler, on beş günlük süreleri dolmuş dolsun. Hüsniyetle ruhsat işlemlerine devam eden arkadaşlarımıza ruhsatınızı almadınız deyip ceza yazmıyoruz, onları destekleyerek yeni sürelerde veriyoruz’’ dedi.

 

Editör: Haber Merkezi