Alanya Haberleri

Alanya’da ‘Ayazlar’ Çetesi İlk Kez Hakim Karşısında

Alanya’da 9 Mayıs tarihinde gerçekleştirilen “MAHZEN-41” operasyonuyla çökertilen ve elebaşılığını Umut Ayaz’ın yaptığı "Ayazlar" suç örgütü, bugün Alanya 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde ilk kez hakim karşısına çıkıyor.

Organize Suç Örgütü Çökertildi

Alanya Cumhuriyet Başsavcılığı ve Jandarma Genel Komutanlığı KOM Daire Başkanlığı tarafından koordine edilen operasyonda, Antalya ve Çanakkale'deki adreslere yapılan baskınlarla örgüt üyeleri gözaltına alınmıştı. Suç örgütü üyeleri, tefecilik, silahla nitelikli yağma, tehdit, kasten yaralama, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma ve mala zarar verme suçlarından sorumlu tutuluyor.

Ele Geçirilen Malzemeler

Operasyon sırasında yapılan baskınlarda, ruhsatsız tabancalar, av tüfekleri, uyuşturucu madde ve çok sayıda senet ile para ele geçirilmişti. Gözaltına alınan 1 kadın ve 6 kişi, ifadelerinin ardından yoğun güvenlik önlemleri altında Alanya Adliyesi’ne sevk edilmiş, tutuklanarak Alanya L Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderilmişti.

İlk Duruşma Bugün

Sanıklar, bugün Alanya 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde "gece vakti silahla yol kesme" suçlamasıyla yargılanacak. Tutuklu sanıklar, duruşmaya SEGBİS sistemi üzerinden cezaevinden katılacak. Duruşma, örgütün gerçekleştirdiği suçların detaylı şekilde ele alınacağı ilk oturum olacak.