Özel Haber

Alanya'da 80 Yaşındaki Yaşlı Adam Resmen Ölüme Terk Edildi

Alanya’nın Şekerhane Mahallesi’nde harabeye dönmüş bir evde ailesi tarafından terk edilen ve tek başına yaşayan Necati Esen (80) isimli yaşlı adam yetkililerden yardım bekliyor.

Kalp, böbrek ve yüksek tansiyon gibi ciddi sağlık sorunları bulunan ve iddiaya göre başta oğlu olmak üzere adeta ölüme terk edildiği iddia edilen yaşlı adam, yıllardır sağlıksız koşullarda yaşam mücadelesi veriyor.

 

‘’Bir Oğlu Var Oda Ben Bakamam Diyerek Babasını Bırakıp İstanbul’a Gitti’’

Kalp, böbrek ve yüksek tansiyon hastası olan yaşlı adam, günlük yaşamını sürdürmekte büyük zorluk çekerken, çarşı esnafı, dönüşümlü olarak yaşlı adamın ilaçlarını ve yemeklerini karşılamaya çalışıyor.  Esen’in durumu hakkında konuşan mahalle sakinleri, ‘’Ailesi bu şekilde tek başına bıraktı gitti. Bir oğlu var oda ben bakamam diyerek babasını bırakıp İstanbul’a gitti. Necati amcanın hastalığı her geçen gün dahada kötüye gidiyor. Evin durumu çok kötü hijyen yok temizlik yok resmen mikrop yuvasına döndü. Bizler dönüşümlü olarak elimizden geldiği kadar yardım etmeye çalışıyoruz fakat yetkililerin bir an önce bu duruma el atması gerekiyor. Ayrıca Necati amcanın şuanda 14.800 TL emekli maaşı var kendisi bir an önce bir huzur evine yerleşmek istiyor ’’ Diyerek 80 yaşındaki Necati Esen’in durumuna dikkat çektiler.