Alman Seyahat Sigortası Fonu (DRSF), FTI’ın iflas etmesinin yankıları özellikle Alanya Turizminde sürerken, toplantı üstüne toplantı yapan başta ALTSO olmak üzere, Şehrin dinamiklerinin bu tür kötü senaryolara karşı bir B planı olmadığı ortaya çıktı.

İnşallah Ve Maşallah İle Bu Kriz Aşılmaz

Akdeniz’in incisi ve Turizm başkentlerinden birisi olarak adlandırılan Alanya Turizmi, kalifiye personel, kaliteli müşteri gibi bir çok sorunla boğuşulurken, Almanya’dan gelen iflas haberi şehrin dinamiklerini ters köşe yaptı. Son iki günde, başta ALTSO olmak üzere bir çok kurum ve kuruluş yaşanan krizin nasıl aşılacağı konusunda toplantı üstüne toplantı yaparken, ALTSO Başkanı Eray Erdem’in bugün gerçekleştirilen toplantı sonrası yaptığı, ‘’İnşallah sorunu aşacağız, şuan net bir şey yok’’ açıklaması sonrası Turizm sektörü iyice tedirgin olmaya başladı.


‘’ALTSO Hariç Herkes Taşın Altına Elini Koysun’’

Gerçekleştirilen toplantı sonrası kısa bir açıklama yapan Alanya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Eray Erdem, Yaşanan krizin aşılması için zaten zor ve sıkıntılı bir sezon geçiren otelcilere seslenerek, ‘’Bütün otelcilerimizden istirhamımız, müşterilerimizi normal tatil periyodlarında, her zamanki ev sahipliği çerçevesinde ağırlamaları. Hem Türk misafirperverliği, hem Türk Turizmcisine yakışan bu’’ dedi.

Öte yandan, Erdem’in bu açıklaması Alanya kamuoyunda, ‘‘ALTSO hariç herkes taşın altına elini koysun’’ olarak yorumlanırken, gerçekleştirilen toplantıya ait servis edilen resimlerde herkesin stresli ve gergin olması gözlerden kaçmadı.

Antalya'da Turizmde Yeni Rekor: 11,7 Milyon Yabancı Turist Antalya'da Turizmde Yeni Rekor: 11,7 Milyon Yabancı Turist

 

Editör: Haber Merkezi