Hüddoğlu, Alanya’da avokado üreticilerinin karşılaştığı en büyük problemlerden birinin bilinçsiz üretim olduğunu vurguladı. Yeni kurulan avokado bahçelerinin bir süre sonra %25-30 oranında kuruma yaşadığını belirten Hüddoğlu, bunun temel nedeninin yanlış anaç kullanımı ve fidan seçimi olduğunu ifade etti.
"BİLİNÇLİ ÜRETİM VE DOĞRU FİDAN SEÇİMİ ŞART"
Hüddoğlu, Alanya’daki en büyük sorunun çiftçilerin, her önüne gelen çekirdekten fidandan avokado yetiştirmeye çalışması ve fidanlarını 'en iyi fidan benimki' diyerek seçim yapmaları olduğunu söyledi. Bu tarz bilinçsiz üretimle ortaya çıkan sorunların büyüdüğünü belirten Hüddoğlu, "Anaç doğru olmazsa, bu üretimde sıkıntı yaşanır" diyerek çiftçilerin doğru fidan seçimi konusunda bilinçlenmesi gerektiğini belirtti.
Hüddoğlu, bu bilincin oluşturulması için, Ziraat Odası Başkanı ile birlikte bir çalışma yürüttüklerini ve Alanya’da tropikal meyve üreticilerinin birleşmesi gerektiğini söyleyerek, "Bu yüzden tropikal meyve üreticileri birliğini kurmak için yola çıktık. Birlikte hareket edersek, üreticilerimizin karşılaştığı zorlukları birlikte aşabiliriz. Hep birlikte Alanya’mızın tropikal ürünlerini hak ettiği seviyeye getireceğiz" dedi.
BİRLİK, ÜRETİCİNİN GÜCÜNÜ ARTIRACAK
Alanya'nın değerli tropikal ürünlerinin daha verimli ve sürdürülebilir bir şekilde üretilmesi amacıyla kurulacak olan birliğin, bölgedeki üreticilerin bilgi paylaşımı yapabileceği, sorunlarına çözümler üretebileceği bir platform olacağını belirten Hüddoğlu, "Birlik olmanın gücüyle, hem üretim kalitemizi artıracak hem de Alanya’yı tropikal meyve üretiminde daha rekabetçi bir konuma getireceğiz" ifadelerini kullandı. Hüddoğlu, Alanya’da tropical meyve üreticilerinin hak ettiği başarıyı elde etmeleri için, el birliğiyle hareket etmenin önemini bir kez daha vurguladı.