Alanya Haberleri

Alanya Çarşısı Esnafı Yaşanan Ekonomik Krizde Zor Günler Geçiriyor

Türkiye'de yaşanan ekonomik kriz, Alanya çarşısındaki esnafları da derinden etkiledi. Turizm sezonun kötü gitmesi ve ülke genelinde yaşanan ekonomik sorunlar sebebiyle zor ayakta durabildiklerini dile getiren çarşı esnafları, ‘’Bu kadar sorun üstüne birde döviz üzerinden kira veriyoruz Allah sonumuzu hayır etsin inşallah’’ diyerek tepkilerini dile getirdiler.

‘’Oyları aldık işimiz bitti diye düşünmesin kimse’’

Çarşı esnafları, bazen günlerini siftah yapamadan kapattıklarını belirtirken, bu duruma birde her şey dahil sisteminde turistlerin otel dışına çıkmaması da eklenince biz kime satış yapacağız? diyerek tepki gösterirken, ‘’Seçim döneminde kapımıza kadar gelip her zaman yanınızdayız diyen Sayın ALTSO Bakanı Eray Erdem ve Alanya Belediye Başkanı Sayın Osman Tarık Özçelik Bey neredeler? Oyları aldık işimiz bitti diye düşünmesinler. Alanya seçmeni hiçbir şeyi unutmaz’’ diyerek tepkilerini dile getirdiler.

Öte yandan, çarşı esnafın yaşadığı bu sıkıntılar, Alanya turizminin geleceği için ciddi endişeler doğururken, Ekonomik kriz ve turizm sektöründeki bu tür zorluklar, bölgedeki esnafın ayakta kalmasını her geçen gün daha da zorlaştırıyor.