Özel Haber

ALANYA BELEDİYESİ'NDEN ÇİFTE STANDART! ŞEHİRLİYE HİZMET, KÖYLÜYE EZİYET!

Alanya Belediyesi’nin Güney Düğün Salonu’nda kullanılan ekipmanları başka düğün salonlarına taşıması, bölgedeki köylülerin büyük tepkisini çekti. Güney, Gözübüyük, Soğukpınar, Burçaklar, Güzelbağ, Gümüşgöze, Bayır, Bayırkozağacı, Karamanlar ve Orhan köylerinin ortak olarak kullandığı düğün salonundaki malzemelerin, belediye tarafından başka salonlara gönderildiği iddia edilirken, köylüler kendi paralarıyla kiralık ekipman temin ederek dügünlerini yapıyor.

KÖYLÜLER SAHİP OLDUKLARI SALONU ARTIK KİRALIK EKİPMANLA KULLANMAK ZORUNDA

Haberibizde.com haber merkezine ulaşan ihbara göre, Alanya Belediyesi’nin Güney Düğün Salonu’ndan ekipmanları başka düğün salonlarına taşıması ile birlikte, köylülerin özel firmalardan yüksek maliyetle malzeme kiralayarak düğünlerini yapmaya çalıştıkları iddia edildi. Elektrik kesintilerinin sıkça yaşandığı bölgede, soğuk hava depolarının bulunmadığı ve yiyeceklerin sağlıksız koşullarda saklandığı düğünlerde, köylüler oldukça zor durumda kalıyor.

KİRALIK EKİPMANLARLA YAPILAN DÜĞÜNLERDE SAĞLIK VE GÜVENLİK RİSKİ ARTIYOR

Bölge halkı, taşınan ekipmanların yerine kiralık malzemelerle yapılan düğünlerde hijyen koşullarının yetersiz olduğunu belirtirken, bulaşıkların yerlerde yine köylüler tarafından leğen içinde yıkandığı, yiyeceklerin soğuk hava deposu olmadan saklandığı ve elektrik kesintileri nedeniyle düğünlerin erken sona erdiği dile getiriliyor. Yaşanan çiftçe standartta tepki gösteren bölge halı Alanya Belediye Başkan Osman Tarık Özçelik’e seslenerek; "Devam eden hizmetleri durdurmak yerine daha iyisini yapacağız dediniz, oy verdik. Bırakın daha iyisini yapmayı, var olanı da yıktınız, geçtiniz. Düğün salonumuz var ama malzememiz yok. Kendi cebimizdeki para ile firmalardan malzeme kiralayarak düğünlerimizi yapmaya çalışıyoruz. Bu mu sizin belediye yönetim anlayışınız?" diyerek isyan ettiler.

BÖLGE HALKI ‘ÇİFTE STANDART’ UYGULANDIĞINI İDDİA EDİYOR

Alanya Belediyesinin, köylülerin kullanımına sunduğu ekipmanları başka düğün salonlarına taşımasını eleştiren bölge halkı, belediyenin hizmeti aynı şekilde sunmadığını ve bu durumun köylüleri mağdur ettiğini belirtiyor. "Çifte standart" uygulandığını savunan köylüler, belediyeden bu konuda bir açıklama ve çözüm talep ediyor.