Cumhurbaşkanı Erdoğan: Adaletin tecellisine destek vermeliyiz Cumhurbaşkanı Erdoğan: Adaletin tecellisine destek vermeliyiz

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekci, emeklilere yapılan zamların geçim sıkıntısına çözüm olmadığını belirtti. Zeybekci, "Emekliye 25 bin lira verilse sorun çözülseydi, fakir ülke kalmazdı. Çözüm, üretimi ve istihdamı artırmaktır" dedi. 

Ekran Görüntüsü 2024 08 15 185943

AK Parti'nin 23. yıl dönümü kutlamasında bir televizyon kanalına açıklamarda bulunan ve EYT konusuna da değinen Zeybekçi, "EYT üzerinden emeklilik sistemini dar bir koridora soktuk. EYT demek geleceğin kaynaklarını bugünden tüketmek demektir. Maalesef emeklilik sistemimizi çok dar bir koridora soktuk. 16 milyonun üzerinde emeklimiz var. Bu sürdürülebilir bir şey değil. Bu bir siyasi mesele değil bu bir memleket meselesidir. Siyaset yaparken ülke kaygısıyla gelecek kaygısıyla hareket edilmesi gerekiyor. Zamanında benim EYT ile görüşlerim negatifti. Ama diğer taraftan mevzu bahis vatansa gerisi teferruattır diyerek EYT ile ilgili olmaması gerekenler yapıldı. Beklentiler sonsuz, kaynaklar sınırlıdır" ifadelerini kullandı.

Editör: Selçuk Soydan