Türkiye’de Yıllık 18 Milyon Ton Gıda Çöpe Gidiyor

Türkiye’de her yıl yaklaşık 18 milyon ton gıdanın israf edildiği tahmin ediliyor. 2020 yılında hayata geçirilen "Gıdanı Koru-Sofrana Sahip Çık" projesi ile otellerde çöpe atılan gıda artıklarının hayvan yemine dönüştürülmesi sağlandı. Bakanlık, açık büfe sisteminin israfa katkısını araştıracak ve otel konseptlerinde geri dönen yiyeceklerin miktarını inceleyecek. Hatalı pişirme yöntemleri ve yanlış menü planlaması gibi faktörlerin analiz edilmesi planlanıyor.

Ekran Görüntüsü 2024 09 30 113159

Turizm Sektöründe Kökten Değişim: 'Her Şey Dahil' Sistemi Kalkıyor Mu? Turizm Sektöründe Kökten Değişim: 'Her Şey Dahil' Sistemi Kalkıyor Mu?


Tüketici Bilinci Ön Planda

Bakanlık, tüketicilerde gıda israfını önlemek için bilinç oluşturmayı hedefliyor. Eğitim programları ile insanların gıda tüketimi konusunda daha dikkatli olmaları sağlanacak. Gıda paketlerinin üzerinde yer alan parti numaralarının tanımlanmasına yönelik yeni düzenlemeler hazırlanıyor. Parti işareti bulunmayan gıdaların piyasaya sürülmesi yasaklanacak, böylece gıda güvenliği artırılacak ve israf önlenecek.

G Yp A Hb N Xg A A Up M E

Editör: Selçuk Soydan