İngiltere'nin Lincolnshire kentinde yaşayan 70 yaşındaki Tizi Hodson, 48 yıl önce motosiklet akrobasi sürücüsü olmak için yaptığı iş başvurusuna nihayet yanıt aldı. Yıllar boyunca bir postane çekmecesinde unutulan mektup, Hodson’a geç de olsa ulaştı. Bu durum Hodson’un kariyerini durdurmadı; o, yılan bakıcılığı yaptı, at terbiyeciliğinde uzmanlaştı, uçmayı öğrenip akrobasi pilotu oldu.

"İş Başvurusuna Hiç Cevap Alamamıştı"

Meclis Başkanı Kurtulmuş Cenevre'den seslendi Meclis Başkanı Kurtulmuş Cenevre'den seslendi

1976 yılında motosiklet akrobasi sürücüsü olmak için başvuru yapan Hodson, başvurusuna yıllarca cevap alamamıştı. Geçtiğimiz günlerde posta kutusunda bulduğu mektup, tam 48 yıl gecikmeyle teslim edildi. Mektubun üzerindeki notta, "Staines Postanesi tarafından geç teslim edildi. Bir çekmecenin arkasında bulundu. Sadece yaklaşık 50 yıl gecikti," ifadeleri yer alıyordu. Hodson, başvurusunun sonucunu hiçbir zaman öğrenemediğini ve bu durumu hep merak ettiğini belirterek, "İş hakkında neden haber alamadığımı hep sorguluyordum. Şimdi sebebini öğrendim. Bu mektubu almak için neredeyse yarım asır bekledim," dedi.

Ekran Görüntüsü 2024 10 07 152202

Kariyerine Engel Olmadı

Bu beklenmedik gecikme, Hodson’un kariyerine engel olmadı. Zamanla Afrika’ya taşınan Hodson, burada yılan bakıcılığı ve at terbiyeciliği gibi çeşitli işlerde çalıştı. Ayrıca uçmayı öğrenen Hodson, akrobasi pilotu olarak da dikkat çekti. Gençken gönderdiği mektubunda, akrobasi sürücüsü arayan kişilere kadın olduğunu belirtmemeye özellikle dikkat ettiğini belirten Hodson, "O dönemde, kadın olduğum anlaşılırsa mülakat şansı bile elde edemeyeceğimi düşünüyordum. İşe alınmak için kaç kemik kırabileceğimin bile umurumda olmadığını yazmıştım," diyerek dönemin zorluklarına değindi.