Mahkemede Bahar Candan ve diğer tutuklu sanıklar hazır bulundu. Müştekilerin ifadelerinin ardından sanıkların savunmalarının alınmasıyla mahkeme heyeti, dosyadaki delilleri değerlendirerek Candan'ın tahliyesini kararlaştırdı.

Suçlamalar: "Sazan Sarmalı" Dolandırıcılığı

İddianamede, Bahar Candan ve ablası Nihal Candan’ın suç örgütü içinde aktif roller üstlendikleri belirtildi. Örgütün, "sazan sarmalı" adı verilen dolandırıcılık yöntemiyle çok sayıda kişiyi mağdur ettiği ve bu suçlardan yüksek miktarda kazanç elde ettiği ifade ediliyordu. Bahar Candan için 44 yıla kadar hapis cezası talep edilirken, ablası Nihal Candan’ın ise 24 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Ekran Görüntüsü 2024 09 20 221254

Metin Şentürk: “FB – GS derbisinin VAR hakemi ben olacağım” Metin Şentürk: “FB – GS derbisinin VAR hakemi ben olacağım”

Nihal Candan Sağlık Sorunlarını Bahane Ederek Tahliye Oldu

Nihal Candan, sağlık sorunlarını gerekçe göstererek daha önce adli kontrol şartıyla tahliye edilmişti. Tahliye edildikten kısa bir süre sonra ise dudak dolgusu yaptırdığı ortaya çıkan Candan'ın bu durum, sosyal medyada büyük tepki çekmişti.

Ekran Görüntüsü 2024 09 20 221353

"Söylemiştim, Tahliye Oldu, Çok Mutluyum"

Öte yandan, Mahkemenin verdiği tahliye kararı sonrası Nihal Candan, kardeşi Bahar’ın serbest kalmasıyla ilgili olarak ailesine "Söylemiştim, tahliye oldu, çok mutluyum" ifadelerini kullandı. Davanın diğer sanıkları ve suçlamalarla ilgili yargı süreci devam ediyor.

Editör: Selçuk Soydan