Gündem

2024'ün İlk Yarısında En Çok İşe Alım Yapan Meslekler

2024 yılının ilk yedi ayında en çok başvuru yapılan ve işverenler tarafından en çok aranan meslekler belirlendi.

Eleman.net’in 2024 yılı Temmuz ayı verilerine göre, ilk yedi ayda en çok başvuru yapılan meslekler sırasıyla güvenlik görevlisi (yüzde 5,45), depo elemanı (yüzde 5,14) ve ön muhasebe elemanı (yüzde 3,03) oldu. Temizlik görevlisi, şoför, üretim elemanı ve diğer pozisyonlar da listeye girdi.

İşverenlerin en çok aradığı meslekler ise güvenlik görevlisi (yüzde 7,01) ve temizlik görevlisi (yüzde 4,76) oldu. Depo elemanı, eleman ve satış danışmanı gibi diğer pozisyonlar da dikkat çekti.

Eleman.net CEO'su Levent Dicle, artan nüfus yoğunluğunun güvenlik ihtiyacını artırdığını ve turizm sektöründeki büyümenin iş fırsatlarını genişlettiğini belirtti.

2024'te en çok işe alım yapan sektörler arasında gıda sektörü ilk sırada yer aldı. Mağazacılık, lojistik ve güvenlik sektörleri de önemli sıralamalarda.

İstanbul, 93.638 iş ilanı ile en çok ilan yayınlanan şehir olurken, Bayburt en az iş ilanına sahip şehir olarak öne çıktı. İŞKUR verilerine göre, imalat sanayi en fazla açık pozisyona sahip sektör olarak belirtildi.

İstanbul, 204.306 kişi ile en fazla istihdam artışını yaşadı, ardından Ankara ve İzmir geldi.